Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Başkan Sarı'dan Asa'ya yanıt: Amacımız güçlü kooperatif, güçlü birlik ve mutlu üreticidir”

Başkan Sarı

Erdek Belediye Başkanı, Mimar Hüseyin Sarı, Marmarabirlik’e bağlı 162 sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanlığına adaylığını bildirdiği açıklamadaki düşünceleriyle ilgili yazılı açıklama yapan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa’ya yanıt verdi. Sarı’nın açıklamasını aşağıda yayınlıyoruz:
“Sevgili Asa’nın, Erdek’i önemsediğini çok iyi biliyorum. Zaten, Erdek’te neler olup bittiğini merak etmesinden belli… Ancak Erdek’teki her hareketi, her kelimeyi kendi şahsı üzerine alması biraz paranoya. Erdek 162 sayılı Zeytin Tarım Satış Kooperatifi yönetimine ekibimle birlikte talip olmam sayın Asa’ya karşı bir hareket olmadığı gibi tam tersine ona güç verecek bir harekettir, endişesi olmasın. Bir siyasetçi olarak söylediklerimin hep arkasında olmuş ve verdiği sözleri de tutmuş bir kişiyim. Yıllardır Marmara Birlik’te bir Bursa lobisi faal durumdadır. Adil olduğu sürece hiç de yüksünmüyorum. Lobicilik, kötü bir faaliyet değildir. Doğru yönetildiğinde, üreticinin çıkarları doğrultusunda siyaset ürettiğinde tabii ki desteği hak eder. Bahsettiğim, siyasette partilerden oluşan siyaset de değildir. Yine üreticimizi kucaklayacak, kişisel çekişmeleri aşmış, tüm ortak kooperatiflerine ve onların üyesi üreticilere aynı uzaklıkta bir siyasetten söz ediyorum.

Sayın Asa’nın her ne kadar saçları ağarmış olsa da, ondan yaşça büyük olduğum için siyasette de biraz deneyimim var. Sayın Asa, daha İznik Kooperatifi’nde yokken biz, sayın Kamuran Yılanlıoğlu ile Refi Taviloğlu dönemlerini yaşadık. 1999 yılında belediye başkanı olduktan sonra ‘Siyasi partim şudur, budur’ demeden Refi Taviloğlu’nun birlik yönetim kurulu başkanlığına seçilmesi için Erdek Belediye Başkanı olarak aktif bir irade gösterdim. Bu irade sonucunda Refi Taviloğlu, 10 yıl süreyle birlik başkanlığı görevini başarıyla yerine getirdi. 2009 yerel seçimleri sonrasında ise seçimi kaybetmemin hemen ardından Refi Taviloğlu, kongre ile geldiği birlik başkanlığı görevinden istifa etmek zorunda bırakıldı. Her ne kadar sayın Asa o makama gelmiş olsa da, işte ben, seçimle gelen o yönetim kurulu başkanını istifa etmek zorunda bırakan lobiden ve onu yaratan siyasi iradeden söz ediyorum. 2011 yılı genel kurulunda seçimi kaybetmeme rağmen sayın Asa’ya ve Taviloğlu’na, Mustafa İlgen’in, Erdek adına yönetime girmesinin doğru olacağını bildirdim. Ancak Erdek’te ve Güney Marmara’da kişisel hesaplarını her şeyin üstünde tutan bir milletvekili ve onun akrabası belediye başkanı bizzat sayın Asa’ya baskı yaparak, Mustafa’ların soyadlarını değiştirdiler. Sayın Asa da, birlik kongresinde rahat bir şekilde, Erdek’teki diğer Mustafa’nın ismini çizdirdi. Sayın Asa, o milletvekiline ve belediye başkanına bence en güzel yanıtı verdi. Ancak Erdek, tarihinde ilk kez yönetim dışında kalmış oldu. İşte iradesi bozuk olan siyaset budur. Ben, bu siyasetten söz ediyorum. 2014 yerel seçimleri sonrasında sayın Asa, beni makamımda bizzat ziyaret ederek, yeni yasal düzenlemeler sonrasında birlik yönetim kurul sayısının değişeceğini ve kendisinin, Erdek’ten bir ismi yönetim kuruluna almak istediğini söyledi. Ben de, kendisine, Mustafa İlgen’i almasının doğru olacağını söyledim. Sayın Asa da uygun olduğunu, zaten yönetim kuruluna Mustafa İlgen’i alarak gösterdi.
İlçem için, üreticim için doğru olan neyse onu yaparım. Bunu herkes böyle bilmeli. Sayın Asa da, dedikoduları bir yana bırakıp, kişiler üstünde durmamalı. Küçük beyinler kişileri, orta beyinler olayları, büyük beyinler ise sistemleri konuşur. Amacımız güçlü kooperatif, güçlü birlik ve mutlu üreticidir. Bu amaç için kişiler üzerinden siyaset üretmeden, hizmet üretmek zorundayız.”



Anahtar Kelimeler:
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli